fbpx

Leger Uten Grenser: Jobb og muligheter

Kunne du se for deg å arbeide i felt? Du kan søke stilling i Leger Uten Grenser. Jobb i et flerkulturelt og tverrfaglig team som gir deg uerstattelig erfaring.

Hva er det?

Medecins Sans Frontiers, eller Leger Uten Grenser som de er kjent som i Norge, er en høyt anerkjent nødhjelpsorganisasjon. Der jobber det et stort nettverk av personer med medisinsk bakgrunn, så vel som ikke-medisinske profesjonelle.

Leger Uten Grenser tar imot åpne jobbsøknader året rundt, og er stadig på utkikk etter kvalifisert (helse)personell. Den som søker med medisinsk bakgrunn, må fylle noen kriterier for å kunne jobbe i organisasjonen.

Leger Uten Grenser: Jobb med mening

Dersom du ønsker å bistå Leger Uten Grenser som lege, er det krav om og/eller fordel med følgende:

  • Klinisk erfaring fra enten folkehelse, obstetrikk/ gynekologi, ernæring, akuttmedisin, pediatri, infeksjonssykdommer, allmennmedisin, intensivavdeling, anestesi eller småkirurgi.
  • Gyldig autorisasjon (gyldig autorisasjon ikke nødvendigvis norsk)
  • Minst to års yrkeserfaring (turnus teller som yrkeserfaring).
  • Det er en fordel å ha erfaring med internasjonale, humanitære arbeidssituasjoner, men ikke et krav.
  • Det samme vil gjelde tidligere felterfaring i en lignende rolle i en frivillig organisasjon.
  • Språk er også en klar fordel, spesielt fransk og arabisk på mellomnivå B1 eller høyere. Spansk, portugisisk og russisk kan også være nyttig.

Lege Uten Grenser: Lønn og motivasjon

Dersom du blir ansatt i Leger Uten Grenser vil du bli lagt til i en database av tilgjengelige feltarbeidere. Du vil måtte arbeide i potensielt ustabile områder, for å fylle behovet for medisinsk personell der det er behov for akutt arbeid.

Minimumslønn for feltarbeider er kr. 24.095 brutto per måned, men dette varierer med stilling og erfaring. Første oppdrag vil være på mellom 6 og 12 måneder for første plassering.

Motivasjon for stillingen er viktig. Svar, tilgjengelighet og oppdragsvarighet på søknad varierer. Jo kortere varsel som kan gis, desto mer aktuell er kandidaten for oppdrag. Unntaket er anestesileger, gynekologer og kirurger; for disse stillingene kan det planlegges langsiktig.

Medisinutdanning i Polen

Vurderer du å studere i Polen når du skal gå medisinstudiet? Vi i Medisinutdanning.no kan hjelpe deg med prosessen med å komme inn på et av de beste universitet Polen har å by på.

Dersom du har en drøm om å praktisere medisin ute i feltet, i humanitære katastrofer og områder der behovet for legehjelp er stort, vil du ha den nødvendige utdanningen som trengs etter at du ha fullført medisinstudiet i Polen. Etter to års yrkeserfaring, vil du kvalifisere som søker til stillinger hos Leger Uten Grenser.

Vi hjelper deg

Er du usikker på om legestudier i Polen er for deg, eller hvordan du best forbereder og skriver søknad? Vi har mer enn 20 års erfaring med nettopp dette, og hjelper deg med søknad, kriterier og generell informasjon om å studere i Polen – helt uten kostnad.

Skriv til oss på medisinutdanning.no, eller ring på +47 902 393 81.