fbpx

Det beste universitet for deg – Norge eller utlandet?

Universitetet i Oslo (UiO) og Universitetet i Bergen (UiB) er populære studiesteder. Kanskje først og fremst fordi de ligger i Norge, men også fordi de anses å være blant de beste universitet i Norge. Det betyr ikke at de er best på det du ønsker å studere eller at de er det beste valget for akkurat deg.

Alternativer til Norge

Når du skal velge studiested, er det vanlig å ha mange tanker. Tankene kan komme før du finner ut av hvor du vil søke, men også etter at du har søkt.

Når det kommer til universitetene her i Norge er det mange som kjemper om få plasser. Dette gjør at det er flere som ønsker å gå medisin- eller tannlegestudiet som er nødt til å tenke annerledes. Utlandet er et alternativ som mange går for – som innebærer minst like god, om ikke bedre, utdannelse som i Norge.

Polen – Universitet i verdensklasse

Har du vurdert å studere i Polen? Det har du god grunn til. Landet har noen av de beste universitetene i verden, enten du skal studere tannlege i Polen eller om du ønsker å gå medisinstudier.

Polen har lang tradisjon med å ta imot internasjonale studenter. Der norske universiteter byr på kjent og nært, kan det å studere i Polen bety at du får erfare en annen kultur, studere med mennesker fra hele verden og at du blir tryggere på utfordringer. Universitetene har dyktige, engelsktalende undervisere og et solid fagmiljø.

Hvordan velge riktig

Når du skal undersøke hvilket universitet som kan gi deg den beste utdannelsen, vil du kunne velge blant de aller beste universitet i Polen. Det er lett forståelig at det å undersøke kvaliteten på polske universiteter, samt søknadsprosessene, kan virke overveldende, og nettopp derfor finnes Medisinutdanning.no.

Vårt mål er å hjelpe deg

I mer enn 20 år har vi hjulpet studenter med søknad- og opptaksprosesser til Medical University of Bialystok og Pomeranian Medical University i Szczecin. Disse er fagsterke, internasjonalt anerkjente universiteter der vi er trygge på at studenten får et faglig anerkjent studiemiljø og en utdannelse som overføres til Norge.

Eksempelvis har den høye kvaliteten på utdanningen ved Medical University of Bialystok gjort at de har kommet inn på den prestisjetunge rangeringen til Times Higher Education. Det er bare to av universitetene i Polen som står på denne listen.

Et viktig valg for fremtiden

Hvert år er det flere som ikke velger norske universitet, men som heller søker seg ut til internasjonale miljøer. Norge utdanner ikke nok personer med lege- og odontologisk universitetsbakgrunn, og det er flere som tar disse studiene i utlandet for å dekke behovet her hjemme.

Om du velger å studere i Polen blir du del av en stor gruppe studenter som har sin medisinske bakgrunn fra et av de mange europeiske landene som tilbyr førsteklasses fagmiljø- og utdannelse. Studiemiljøet i Polen er preget av ambisiøse, internasjonale studenter som ønsker en faglig sterk utdannelse samtidig som de får utfordret egen uavhengighet.

La oss bistå deg

Når du ønsker hjelp, er vi klare til å bistå deg. Du kan ringe oss på telefon +47 902 393 81 på tirsdager mellom 09.00 til 12.00, eller onsdager mellom 09.00 til 19.00.

Ingen spørsmål er dumme, og tjenesten er naturligvis helt kostnadsfri. Du sparer tid du ellers ville brukt på å undersøke opptakskrav og prosedyrer, og vi hjelper deg med de spørsmålene du måtte ha.

Leger Uten Grenser: Jobb og muligheter

Kunne du se for deg å arbeide i felt? Du kan søke stilling i Leger Uten Grenser. Jobb i et flerkulturelt og tverrfaglig team som gir deg uerstattelig erfaring. Hva er det? Medecins Sans Frontiers, eller Leger Uten Grenser som de er kjent som i Norge, er en høyt anerkjent nødhjelpsorganisasjon. Der jobber det...Les mer