fbpx

Medisinstudier i Polen: Ta studier i utlandet

Det er i dag tusenvis av norske studenter som studerer medisin i andre land enn i Norge, og det er ikke helt uten grunn. Ikke bare har mange universiteter tilrettelagt for engelsk undervisningsforløp, men kvaliteten på studiene er tilsvarende det du kan forvente i Norge. Det er fortsatt like krevende og utfordrende som her hjemme, men du vil samtidig bli kjent med en annen kultur. Dersom du ønsker å bli lege, kan du blant annet ta medisinstudier i Polen.

Hvorfor studere medisin i Polen

Polen er det landet som huser flest Skandinaviske studenter. Det betyr at du vil ha et godt nettverk rundt deg av norske, danske og svenske studenter som kan gjøre studiehverdagen litt enklere og tryggere. Ettersom mange av de polske universitetene også har undervist på engelsk siden 1995, trenger du ikke være urolig for å måtte lære et nytt språk. Med tanke på at mye av faglitteraturen og forskningsartikler allerede er på engelsk, er det en stor fordel at undervisningen foregår på nettopp dette språket. Som nevnt er det selvsagt også et høyt faglig nivå på utdannelsen du får i Polen, noe som er det aller viktigste for å kunne søke om norsk autorisasjon etter endt utdannelse. Den høye kvaliteten på utdanningen ved Medical University of Bialystok har for eksempel gjort at de har kommet inn på den prestisjetunge rangeringen til Times Higher Education. Det er bare to av universitetene i Polen som står på denne listen.

wur

Kontakt oss i Medisinutdanning

For deg som ønsker å ta medisinstudiet – Polen tilbyr unike muligheter. Etter å ha bistått studenter som ønsker å studere medisin i landet i hele 16 år, kan vi si at vi nå vet akkurat hva søkere og studenter som har blitt tatt opp lurer på. Vi har svarene på disse spørsmålene og kan hjelpe deg fra planleggingsfasen til oppstart av studiet. Les mer på nettsiden vår om alt fra søknadsprosess til opptakskrav eller still oss dine spørsmål direkte i dag.

Du kan nå oss ved å sende en e-post til britt.tollefsen@medisinutdanning.no eller ved å ringe +47 902 393 81. Vi har telefontid tre dager i uken, tirsdager og torsdager (09:00 – 12:00) og onsdag (hele dagen). Skulle du ikke få svar når du ringer, kan du legge igjen en beskjed eller sende SMS. Vi ringer deg dermed opp igjen når vi er ledige.

Ofte stilte spørsmål

 • Er dere direkte representanter for alle de polske universitetene?

  Medisinutdanning er direkte representant for to polske universitet, Medical University of Bialystok og Pomeranian Medical University i Szczecin. Det er derfor primært for disse to universitetene vi vil kunne bistå med råd og veiledning når det kommer til søknadsprosess, opptakskrav og kostnader. Du kan selvsagt kontakte oss for mer generelle spørsmål omkring medisinstudier i Polen eller om det er noe annet du skulle være usikker på om vi skulle kunne hjelpe deg med. Send oss en e-post eller ring oss, så skal vi se på det.
 • Kan jeg få autorisasjon i Norge om jeg studerer medisin i Polen?

  Dersom du velger å ta medisinutdanningen i Polen, vil du måtte søke om autorisasjon i Norge. Dette er det Helsedirektoratet som innvilger og blir gitt i henhold til de enhver tid gjeldende regler. Det er derfor viktig at du setter deg inn i reglene og at du holder deg kontinuerlig oppdatert, ettersom det kan ha skjedd endringer fra da du først startet studieforløpet ditt. Du kan finne mer informasjon om dette på nettsidene til Helsedirektoratet. Du er også velkommen til å kontakte Medisinutdanning dersom du skulle ha spørsmål, både om du er kommende eller eksisterende student i Polen (eller er ferdig utdannet).
 • Hva koster tjenestene deres?

  Vi er et informasjonskontor og direkte representant for universitetene. Våre tjenester er derfor helt gratis og du kan trygt kontakte oss uten å være urolig for påløpende kostnader.
 • Finansiering – utdanning og opphold i utlandet 

  Skal du studere medisin i utlandet? Det kan være lurt å tenke litt over hvordan du skal finne gode løsninger for finansiering – utdannelse skal dekkes så vel som oppholdet. Det er utgifter tilknyttet søknad, forkurs og skolepenger, og den naturlige instansen å søke hjelp fra er som oftest Lånekassen. Søk penger...Les mer

  Vurderer du en tannlegeutdanning?

  Det er mange gode grunner til å velge studier i Polen. Som student kan du velge å følge fag på polsk eller engelsk. Dette gjør utdannelsen populær for skandinaviske studenter, og skaper også et stort studiemiljø av internasjonale studenter. Det er ikke slik at studiene i seg selv er enklere eller gir mindre j...Les mer

  Er det å studere i Polen et godt alternativ?

  Har du behov for å flytte litt på deg for studiene, er det spesielt et land som utpeker seg for lege- og tannlegestudier – Polen. Enten det er utlandet som frister eller et snitt som ikke helt muliggjør studiedrømmen i Norge, medisinstudier i Polen er et minst like godt alternativ. Hvorfor Polen? Det er ikke...Les mer

  Har du en legedrøm? Polen kaller!

  Visste du at det i Norge er fire universiteter som tilbyr medisinstudiet? Det er et uhyre populært studium, noe som innebærer stor konkurranse. Snittkravene varierer fra år til år, men disse ligger gjerne på mellom 5,8 og 6,1. Det innebærer at du faktisk i noen tilfeller trenger ekstra poeng – til tross for sekser...Les mer