fbpx

Utdanning barnelege: Fra Polen til Norge


Pediatri er læren om barn: barn sine sykdommer, deres vekst og utvikling. Det er en spesialisering som skiller seg ut ved at den omfatter omtrent hvert eneste medisinske fagfelt. Utdanning som barnelege vil også omfatte nyfødtmedisin.

En lang utdanning – barnelege via Polen

Visste du at minstetiden for å utdannes som barnelege er på 12.5 år? Dette inkluderer den 6-årige medisinutdanningen, samt 6.5 år med spesialisering. Du kan starte opp med spesialiseringsforløpet etter at du har fått autorisasjon som lege. Mange får en slik autorisasjon etter å ha tatt grunnutdanningen i Polen.

Dersom du ønsker, kan du selvsagt gjennomføre spesialisering innen pediatri i Norge etter fullført studieforløp i Polen. Du vil da ha en solid faglig bakgrunn med deg hjem, og kan stole på at din kunnskap er på nivå med det som forventes og kreves.

Barnelegen – den allsidige og lekne

En barnelege jobber med barn i alderen 0 til 18 år. Fagfeltet kalles også pediatri, og krever spesialkompetanse innen barns sykdommer, utvikling og vekst. Inkludert i fagfeltet er også nyfødtmedisin – men operasjonene på barn og unge utføres av andre spesialister.

Utdannelsen passer for den som er interessert i hele mennesket, og da spesielt barn og unge. Legespesialiseringen skjer etter at du har fullført medisinstudiet, og vil da være en spesialisering innen pediatri. Vi nevner noen punkter som bør lyde spennende dersom du tenker at barnelege er riktig retning for deg:

  • Trygghet: Du må være trygg i rollen som barnelege, fordi barnet ikke alltid har ord for å forklare egen sykdom eller symptomer. Du må kunne handle raskt og ha god vurderingsevne.
  • Kommunikasjon og samhandling: Du er mye i kontakt med foreldre og foresatte, men også andre samarbeidspartnere. Barnets beste skal alltid være i fokus, ikke minst i saker med familieproblematikk og mistanke om omsorgssvikt. Derfor må du være klar og tydelig muntlig så vel som i skriftlig dokumentasjon.
  • Lekenhet: Det kan høres litt rart ut, men det er viktig at du klarer å kommunisere godt med barnet du skal undersøke. En ettåring vil kreve andre tilnærminger enn det en på 8 år gjør – her må du være fleksibel og tilpasningsdyktig til situasjon og ikke minst hvert enkelt barn. Såpebobler kan enkelt engasjere en på 3 år, mens 10- åringen kanskje ikke er like imponert.

Medisinutdanning i Polen

Det er mange gode grunner til å studere i Polen:

  • For deg som har ambisjoner om å gjennomføre legestudiet, vet du at medisin- opptakskrav her i Norge er smale. Smale i den forstand at Norge ikke tar inn mange studenter til medisinstudiet hvert år, som innebærer at det er få som kommer gjennom nåløyet. Dette er en av grunnene til at mange begynner å se seg om utenfor Norge, og da er Polen et godt valg.

  • Polen er relativt nært geografisk sett, det er et rimelig land å bo og leve i, og studiene er internasjonalt anerkjent som gode. Hvert eneste år er det flere studenter som velger å gjennomføre enten medisinstudiee eller tannlegeutdannelse i nettopp Polen.

Studiebyene med hjerte

Når du vurderer studier i Polen, er Medical University of Bialystok og Pomeranian Medical University, Szczecin gode alternativer. Disse tilbyr utdanningsløp som vil være en naturlig første del når du skal oppnå drømmen og målet om å bli barnelege.

Ved disse universitetene følger du studier som ikke bare holder høy faglig standard, men som er på engelsk. Her vil du bli del av et stort, internasjonalt studentmiljø hvor du møter andre fagsterke studenter med ønske om å lykkes med studiene.

Medisinutdanning – hvem er vi?

Så, hva nå? I Medisinutdanning.no jobber vi for å veilede, hjelpe og rådgi deg som vurderer studier i Polen. Når du er ferdig på videregående kan verden virke stor, og da er en hjelpende hånd god å ha. Vi kan bidra med:

  • Opptakskrav – Som du sikkert vet, er det visse krav til fag- og karaktersammensetninger. Vi kan veilede slik at du får bedre oversikt over hvordan akkurat du ligger an i løypa for opptak.
  • Søknadsprosess – Så enkelt, og likevel så komplisert. Kontakt oss, så hjelper vi deg steg for steg. Vi vet hva du må gjøre når, hvordan du fyller ut skjemaene og følger deg opp på veien.
  • Oversikt – Har du kommet inn på studiet? Gratulerer! Vi kjenner studiebyen din, og kan gi gode råd om alt fra reise til bolig.

Og best av alt? Vi hjelper helt kostnadsfritt. Kontakt oss i dag for mer informasjon og bistand.