fbpx

Hvordan bli en bedre student – faglig og sosialt

Studietiden kan være utfordrende, det er ingen hemmelighet. Medisinstudiet spesielt er faglig krevende, og mange føler det er overveldende å skulle kombinere det sosiale med det faglige. Frykt ikke, det finnes en rekke gode løsninger som gjør at du er sikret gode resultater samtidig som du pleier varige vennskap.

Velg deg en studentforening

Dette er en ypperlig måte å bli kjent med nye mennesker på som har samme interesser som deg. I en studentforening vil du sannsynligvis finne andre som er like opptatt av de samme fagene som du er, slik at kan bruke all den tiden du trenger på å lese uten at noen tenker at det er rart. Studentforeninger vil dessuten ofte organisere faglig spennende kvelder eller utflukter.

Les ofte, les jevnt og prøv deg litt fram

Dersom du er ny student ved høyere utdanning kan det ta litt tid før du finner drivet. Ikke la dette ta motet fra deg, og føl aldri at det er for mye til at du klarer å begynne et sted. Start der det føles riktig, jobb jevnt med fagstoffet og lag deg smarte studievaner. Kanskje er du den som liker å streke under i selve læreboken, eller kanskje trives du best med fargekodede, gjennomsiktige post-its? Indekskort kan være nyttige for å oppsummere, og tankekart kan gi oversikt slik at du husker materialet bedre. Det finnes ingen fasit her, du må finne de metodene som passer deg best.

Pause, pause … og litt mer pause

Ta deg tid til den kaffekoppen, den praten på gresset i parken og den middagen ute. Avkobling er viktig for å få mest mulig ut av tiden du faktisk bruker på å studere. Av og til krever pausen et kvarter, andre ganger kan den kreve en dag eller to. Det er du selv som vet hva som skal til for at du yter ditt aller beste. Det viktigste er at du finner den beste balansen for deg. For deg som vurderer medisinstudiet; Polen har gode muligheter. Vi i Medisinutdanning bistår deg gjerne med alt fra søknadsprosess til flere tips for å ivareta det sosiale og det faglige. Ta kontakt med oss i dag – det er helt kostnadsfritt!