Mange norske studenter har valgt å ta medisinutdanningen i Polen, noe som ikke er et nytt fenomen. I flere tiår har dette vært en populær praksis, ettersom det er andre opptakskrav sammenliknet med Norge. I tillegg er det et langt mer kostnadsbesparende alternativ, ettersom Polen er et rimeligere land å studere i. Du vil også kunne få støtte fra Lånekassa for medisinstudiet i Polen. Så, hva venter du på?
Hold deg oppdatert
Uansett om du enda er på ungdomsskolen, har startet første året på videregående eller snart må søke om studieplass ved universitet – det er viktig at du innhenter nok og oppdatert informasjon om hva det å ta medisinstudiet i Polen innebærer. Det er en avgjørelse som krever litt mer enn å studere i Norge, ettersom du vil måtte flytte til et annet land og ikke vil ha norsk som undervisningsspråk lenger. Sett deg derfor godt inn i hva det vil bety for deg, både positive og potensielle negative følger.
Benytt deg av vår gratis informasjonstjeneste
Medisinutdanning.no er et informasjonskontor med 16 års erfaring og som er direkte representant for to polske universiteter. Vi har konsultert mer enn 3 000 studenter fra hele Norge, og er glade for å kunne være til hjelp dersom du skulle ønske mer informasjon om medisinstudiet i Polen. Vi har god kjennskap til blant annet kostnader, opptakskrav og søknadsprosessen for deg som vurderer å studere ved Medical University of Bialystok eller Pomeranian Medical University i Szczecin. Dersom du skulle ha spørsmål, anbefaler vi deg å kontakte oss. Du kan nå oss ved å sende en e-post til britt.tollefsen@medisinutdanning.no eller ved å ringe +47 902 393 81.
Om jeg har en venn som studerer i Polen, har jeg vel den informasjonen jeg trenger?
Selv om du kjenner noen som allerede studerer medisin i Polen, er det mye mulig ting har endret seg fra da de først søkte. Opptakskrav kan ha endret seg, og det samme gjelder selve søknadsprosessen. Selvsagt er det stor hjelp i det å ha noen som allerede har gått igjennom prosessen og som er på plass i Polen, og du bør absolutt absorbere all den informasjonen du kan få. Det er samtidig viktig å ikke stole blindt på at alt dette fortsatt er like relevant, og vi anbefaler deg derfor å hente informasjon fra flere kilder. Medisinutdanning.no er en slik kilde, og vi besvarer gjerne alle spørsmål du måtte ha helt kostnadsfritt.
Hva er åpningstidene deres?
Vi har telefontid tre dager i uken. Hver tirsdag og torsdag kan du nå oss fra kl. 09:00-12:00, mens vi på onsdager er tilgjengelige hele dagen. Dersom vi ikke skulle svare når du ringer, send gjerne en SMS. Vi vil da ringe deg opp igjen så fort vi er ledige. Husk samtidig at du også alltid er velkommen til å sende en e-post.
Hvordan søker jeg?
Har du bestemt deg for å søke? Det er kjempe flott! Les mer på nettsiden vår om du ønsker utfyllende informasjon om hvordan du søker – eller kontakt oss direkte. Dersom du ringer eller sender oss en e-post, vil vi kunne besvare langt flere spørsmål. Vi kan også hjelpe deg med selve søknadsprosessen, i tillegg til å gi deg råd og tips dersom du skulle bli tatt opp.
Hvordan bli en bedre student – faglig og sosialt
Studietiden kan være utfordrende, det er ingen hemmelighet. Medisinstudiet spesielt er faglig krevende, og mange føler det er overveldende å skulle kombinere det sosiale med det faglige. Frykt ikke, det finnes en rekke gode løsninger som gjør at du er sikret gode resultater samtidig som du pleier varige vennskap....Les merHar du en legedrøm? Polen kaller!
Visste du at det i Norge er fire universiteter som tilbyr medisinstudiet? Det er et uhyre populært studium, noe som innebærer stor konkurranse. Snittkravene varierer fra år til år, men disse ligger gjerne på mellom 5,8 og 6,1. Det innebærer at du faktisk i noen tilfeller trenger ekstra poeng – til tross for sekser...Les mer