fbpx

Finansiering – utdanning og opphold i utlandet 

Skal du studere medisin i utlandet? Det kan være lurt å tenke litt over hvordan du skal finne gode løsninger for finansiering – utdannelse skal dekkes så vel som oppholdet. Det er utgifter tilknyttet søknad, forkurs og skolepenger, og den naturlige instansen å søke hjelp fra er som oftest Lånekassen.

Søk penger fra Lånekassen

Når du skal studere medisin eller odontologi/tannlegeutdanning i Polen ved stedene vi i Medisinutdanning bistår deg å søke på, kan du søke om full støtte fra Lånekassen. Det vil da være deler som gis som stipend, hvorav det resterende gis som lån. Ved bestått grad kan en større del av pengene omgjøres til stipend. Du kan enkelt undersøke hva som gjelder for deg ved å fylle inn informasjon på Lånekassen sine nettsider.

Reisestøtte fra Lånekassen

Du kan søke om reisestøtte fra Lånekassen, for inntil tur-retur reiser to ganger, når du studerer utenfor Norden. Den første reisen gis delvis som stipend, mens den andre reisen er et rent lån.

Sommerkurs i utlandet

Dersom du tar en helgradsstudie, kan du søke Lånekassen om støtet til inntil to måneder om sommeren for å følge studiene også på sommeren ved statlige universitet. Undervisningen må vare minimum fire uker, og du må være registrert fulltidsstudent.

Stipendordninger

Det finnes en rekke forskjellige stipender du kan undersøke når du skal studere i utlandet. ANSA har en oppdatert liste over disse, slik at du enkelt kan sjekke om et stipend er aktuelt å søke på.

Planlegg finansiering – utdanning er en investering

Du kan motta stipend og lån fra Lånekassen, samtidig som du har egen inntekt. Det sikrer en ypperlig mulighet til å jobbe for eksempel om sommeren, mens du er hjemme i Norge.

Start prosessen med å finne en aktuell sommerjobb tidlig. Oppsøk stedene du kunne tenke deg å jobbe mens du er hjemme i juleferien, introduser deg og gjør det tydelig at du kunne tenke deg å være ekstravakt i sommer. Planlegg i forveien, så kan du sitte igjen med et mindre studielån eller eventuelt ha en romsligere økonomi som student.

Valg av studie

I Medisinutdanning.no hjelper vi deg med alt det praktiske tilknyttet søknad på studieplass innen medisin eller odontologi i Polen. Da kan du blant annet bruke mer tid på å planlegge hvordan du skal få mest mulig ut av studietiden – faglig så vel som økonomisk. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat og mer informasjon.