fbpx

Enkle forberedelser før et utenlandsopphold

Studier i utlandet byr på nye erfaringer, en ny kultur og andre måter å tenke på enn hva du er vant til hjemme. Det å være godt forberedt kan gjøre at starten på studieoppholdet blir desto mer oversiktlig og mindre fremmed. Praktiske hensyn slik som reiseforsikring, visum og bankkontoer er viktige å forberede i god tid. Skulle det skje noe mens du er i utlandet er det godt å vite at du er godt sikret.

Ha dette i tankene

Her er noe vi anbefaler i forkant av et studieopphold i utlandet:

  • Forsikring og visum: Uventede ting skjer. Du har innbrudd i leiligheten, eller trenger behandling på sykehus. Snakk med forsikringsselskapet, og sørg for at du har en god avtale. Eventuelt visum eller studietillatelse må også være på plass.
  • Bankforhold og kredittkort: Det er lurt å ikke sette alle penger inn på èn konto, men å fordele pengene ut over flere konti. Da er du mindre utsatt for å bli svindlet store beløp. Et kredittkort kan være en trygghet i en nødsituasjon, eller dersom kortene dine blir stjålet. Vurder også om det er mer kostnadsbesparende å åpne konto i studielandet.
  • Kunnskap om studieland/ by: Om du skal ta studier i Polen er det lurt å lese om byen der du skal. De fleste byer har egen turistinformasjon: hvordan komme seg rundt med offentlig transport, steder å besøke, mat og arkitektur byen er kjent for – les deg litt opp.
  • Bekjentskap: Sett deg også gjerne inn i ulike aktiviteter og events hvor du kan bli kjent med lokale og/eller medstudenter. Er det kanskje en spesiell type idrett du ønsker å fortsette med i Polen, eller finnes det quiz-lag eller studentforeninger du vil melde deg inn i?

Den formelle søknadsprosessen

Vurderer du medisin- eller tannlegestudier i Polen? Det er mye å sette seg inn i når du skal velge studiested, og søknadsprosessen kan være overveldende. Da er det fint å vite at det finnes noen som har bistått med akkurat dette i mange år, og som kjenner til detaljene i hva som skal til for å lykkes med en søknad. Det gjør at du får litt mindre å bekymre deg for, og heller kan bruke energien på å forberede deg på en spennende tid med studier i Polen. Ta kontakt med oss i Medisinutdanning for helt uforpliktende – og kostnadsfri – veiledning.