Studere tannlege i Polen: Grip muligheten

Visste du at mange norske tannleger har tatt utdannelsen sin i utlandet? Det er få studieplasser tilgjengelig i Norge, og det er derfor helt naturlig og nærmest å forvente at mange studenter vil søke på studier i utlandet. Dersom du har en drøm om å bli tannlege og ikke får den muligheten i Norge, kan du studere tannlege i Polen.

Ta studiene på engelsk i Polen

Ta studiene på engelsk i Polen Det finnes hele åtte studiesteder i Polen hvor du kan studere odontologi på engelsk, blant annet ved Pomeranian Medical University i Szczecin. Dette er et universitet vi i Medisinutdanning har god kjennskap til, og dersom dette er et valg du vurderer kan vi gi deg uvurderlig råd og veiledning.

Hvordan Medisinutdanning kan bistå deg

Med 16 års erfaring, kan du være sikker på at vi vet:

 • Hva som er opptakskravene
 • Hvordan du søker
 • Hvilke dokumenter du må vedlegge
 • Om og hvilke dokumenter som må oversetter og/eller stemples av norske myndigheter
 • Hvilke kostnader du kan forvente deg

Ved siden av utfyllende og nyttig informasjon på nettsiden vår, er det mulig å kontakte oss for flere detaljer eller for å stille spørsmål om det å søke tannlegestudier i Polen. Vi hjelper deg også gjerne med selve søknadsprosessen, i tillegg til å være tilgjengelig om du skulle søke og komme inn. Dersom du allerede studerer utenlands og har spørsmål, oppfordrer vi deg også til å kontakte oss.

Kontakt oss for informasjon – helt gratis

Vi er et informasjonskontor for deg som ønsker å studere medisin eller odontologi i Polen, og det er derfor helt kostnadsfritt å kontakte oss ved spørsmål. Du kan nå oss ved å sende en e-post til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ved å ringe +47 902 393 81. Vi har telefontid tre dager i uken; tirsdag og torsdag (09:00 – 12:00), samt onsdag (hele dagen). Skulle du ikke få svar når du ringer, kan du legge igjen en beskjed eller sende SMS. Vi ringer deg dermed opp igjen når vi er ledige.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Vil jeg få autorisasjon i Norge om jeg studerer i Polen?

  Norske studenter som velger å studere for å bli tannlege i Polen, vil måtte søke om autorisasjon i Norge. Dette er det Helsedirektoratet som innvilger. Autorisasjon blir gitt i henhold til gjeldende regler når du søker om dette, og du må derfor være obs på at reglene kan ha endret seg fra da du først startet studieforløpet ditt. Pass på å alltid holde deg oppdatert på disse reglene ved å sjekke nettsidene til Helsedirektoratet. Du er også velkommen til å kontakte Medisinutdanning dersom du skulle ha spørsmål om dette, både om du er kommende eller eksisterende student (eller ferdig utdannet).
 • Får jeg støtte fra Lånekassa dersom jeg velger å studere i utlandet?

  Dersom du velger å studere ved et offentlig godkjent lærested for høyere utdanning i Polen, vil du kunne få støtte fra Lånekassa. Det vil også komme godt med, ettersom du må huske på at studier som er tilrettelagt på engelsk vil kreve skolepenger. Du kan lese mer om slike kostnader her på nettsiden eller kontakte Lånekassa direkte for spørsmål omkring støtten som innvilges.
 • Hva koster tjenestene til Medisinutdanning?

  Det er helt kostnadsfritt å kontakte oss for råd og veiledning. Vi er et informasjonskontor og tar derfor ikke betalt for tjenestene vi yter. Som direkte representant for universitetene er våre tjenester altså gratis!
Ta tannlegeutdannelsen i Polen, praktiser i Norge

Ta tannlegeutdannelsen i Polen, praktiser i Norge

Tenner følger oss hele livet, fra de første melketennene til jeksler og visdomstenner, og allmennpraksis som tannlege er etterspurt overalt i landet. Polen er blant landene som har flest norske, og ikke minst skandinaviske, studenter – både innen medisin og odontologi. Les mer
Vurderer du en tannlegeutdanning?

Vurderer du en tannlegeutdanning?

Er interessen din for tenner og tannhelse såpass stor at du vurderer å bli tannlege? Utdanningsmulighetene finnes i Norge, men med begrenset antall studieplasser Det finnes andre muligheter som er minst like gode. Medisinutdanning tilbyr for eksempel assistanse til å søke om å studere tannlege i Polen. Kontakt oss for uforpliktende og gratis informasjon om tannlegestudier ved polske universitet. Les mer