Hvem kan egentlig studere i Polen?

Lurer du på om du kan studere i Polen? Det korte svaret er at så lenge du har oppnådd generell studiekompetanse og fyller opptakskravene, så kan du i prinsippet studere i Polen.

Andre hensyn

Ettersom undervisningsspråket ikke vil være norsk, vil du måtte være komfortabel med studier som er på engelsk. Det er svært populært blant norske studenter å ta medisin- eller odontologistudier i Polen, og du vil derfor finne et godt etablert norsk studiesamfunn i en rekke polske byer. Husk samtidig på at dersom du skal søke Lånekassen om støtte, må du velge en utdannelse som er godkjent. Det finnes ulike typer støtte til utdanning i utlandet, og du burde sette deg inn i hva som gjelder for deg.

Valgets kvaler

Dersom du velger å studere i Polen, er det mange gode universitet å velge mellom. Ønsker du å studere odontologi for å bli tannlege, er Pomeranian Medical University i Szczecin et godt valg. Szczecin er i tillegg en by hvor du vil vil finne mange norske studenter. Er det heller medisinstudier som frister, er Medical University of Bialystok en skole du burde vurdere. Dette er en av bare to polske skoler som er oppført på den prestisjetunge rangeringen til Times Higher Education World University Ranking.

Ikke nøl med å søke råd

Enhver som planlegger å ta høyere utdanning vil har en rekke spørsmål. Disse blir det ikke færre av når studiestedet befinner seg i utlandet. Medisinutdanning tilbyr gratis, personlig veiledning og hjelp til deg som ønsker å søke medisin- eller tannlegestudier i Polen. Du vil få tips og råd i valg av universitet, med vektlegging på alt fra fasiliteter til undervisningsopplegg og utstyr. Du vil også bli guidet gjennom søknadsprosessen. Medisinutdanning har 18 års erfaring og er godt kvalifisert til å bistå deg.