fbpx

Har du en legedrøm? Polen kaller!

Visste du at det i Norge er fire universiteter som tilbyr medisinstudiet? Det er et uhyre populært studium, noe som innebærer stor konkurranse. Snittkravene varierer fra år til år, men disse ligger gjerne på mellom 5,8 og 6,1. Det innebærer at du faktisk i noen tilfeller trenger ekstra poeng – til tross for seksere i alle fag. Ettersom det er uhyre mange søkere, vil mange forsøke å komme inn år etter år, med alderspoeng i «bagasjen». Andre velger et annet studium og legger fra seg medisindrømmen. Det trenger ikke være slik.

Utlandet tilbyr uendelige muligheter

Det er ikke lenger slik at det å ta et utdannelsesforløp i utlandet er synonymt med lavere standard. Faktisk er mange utenlandske universitet bedre enn de norske, og vil kunne forberede det på arbeidshverdagen på en helt annen måte. Velger du for eksempel å søke deg inn på medisin i Polen, er du sikret en utdannelse som anerkjennes i Norge og som er av svært høy standard. Det er selvsagt enkelte skritt du må ta for å få autorisasjon i Norge ved endt studieforløp, men i bunn og grunn er et slikt studium i utlandet helt uproblematisk for norske arbeidsgivere. Faktisk vil mange av fastlegene og leger ved sykehus i Norge i dag kunne vise til en utdannelse i utlandet – noe som ikke er rart når det er et høyt behov for medisinsk personell i landet og et begrenset antall nasjonale studieplasser. Faktisk signerte Norge og Polen i 2016 en avtale om at norske medisin- og tannlegestudenter i Polen vil få godkjent utdanningen sin i Norge.

Vi har svarene

Studier i utlandet er ikke like rett fram som å studere i Norge, og alt fra søknadsprosess til selve studietiden vil kunne virke skummel. For deg som er nyskjerrig på medisinstudiet – Polen tilbyr unike og spennende muligheter, og vi i Medisinutdanning bistår deg helt kostnadsfritt. Ønsker du støtte til å søke, har du spørsmål angående det å studere i Polen eller om universiteter der – kontakt oss gjerne. Vi ser fram til å høre fra deg!